Tip: Ballen scheren

Ballen scheren? Dat is een goed idee! Scheren zorgt voor een mooie gladde huid. Het kan snel gaan maar ook heel langzaam. Zorg ervoor dat je het op jouw eigen tempo doet zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Hoe moet ik mijn ballen scheren?

Wanneer je jouw ballen wil gaan scheren moet je ervoor zorgen dat  je de juiste materialen hebt. Zorg voor een schoon en scherpe scheermes en zorg ervoor dat je goede scheerschuim hebt. Als je niet weet welke scheerschuim en mes het beste is kan je het online gaan zoeken, maar je kan ook verschillende producten uittesten. Zo probeer je de ene keer een scheerschuim voor een gevoelige huid en de andere keer een andere. Je kan zo ook kijken wat voor scheermes je fijn vind. Een scheermes met twee mesjes erin of een scheermes met 4 mesjes erin. Het heeft allemaal een ander effect en jij moet goed uitvogelen wat jij fijn vind. Als de haren te lang zijn kan je het beste het eerst afknippen tot jouw gewenste lengte. Als de haren te lang zijn kunnen deze vast blijven zitten in het scheermes en steeds tegen jouw huid aan gaan schuren waardoor het gaat irriteren. Wanneer je dit hebt gedaan kan je of onder de douche stappen of ervoor zorgen dat het goed nat is. Daarna kan je er scheerschuim op doen. Zorg ervoor dat het goed bedekt is. Trek daarna de huid strak en begin met scheren. Probeer met de richting mee te gaan om irritaties te voorkomen. Wanneer het er allemaal af is geschoren moet je het goed afspoelen en daarna goed afdrogen. En zorg ervoor dat je het voorzichtig scheert. Als je er te snel doorheen gaat vergroot je de kans dat jij jezelf per ongeluk snijdt.

Waarom is het scheren goed voor je?

Je denkt misschien, waarom zou ik mezelf scheren. Er hoort toch haar op je lichaam te zitten. Dit is zeker waar, maar scheren heeft veel voordelen. Wanneer je jouw haar scheert kan jouw lichaam jouw zweet sneller verdampen. Ook blijft het zweet niet in de haren zitten waardoor het nogal gaat ruiken. Ook zorgt scheren ervoor dat je de dode huidcellen weghaalt. Doordat je dode huidcellen weghaalt blijft jouw huid mooi schoon en glad. En het is ook zeer hygiënisch om het te scheren. Zo blijven er geen vieze dingen in achter en blijft het ook schoon ruiken.

Wanneer je last hebt van rode bulten kan je deze het beste met rust laten. Dit komt omdat jouw huid geïrriteerd is geraakt en ingegroeide haartjes heeft gekregen. Deze kunnen pijnlijk zijn. Zorg er daarom goed voor dat je deze schoonhoud en ook een goede scrub geeft. Natuurlijk moet je niet te hard gaan scrubben want anders irriteert de huid zich nog meer.