Wat is de meest voorkomende behandeling bij de tandarts?

Je kent het wel, de jaarlijkse tandartsafspraak staat weer is voor de deur. Er zijn maar weinig mensen die dat een pretje vinden, maar het moet toch gebeuren. Er zijn verschillende redenen waarom je een bezoek zou kunnen brengen aan de tandarts in Almere. Voor elke patiënt is er eigenlijk wel een standaard behandeling, dit is wel afhankelijk van de persoon. Leeftijd speelt hier bijvoorbeeld ook een grote rol in. In deze blog lees je wat de meest voorkomende behandelingen zijn bij een tandarts in Almere Poort.

Tanden laten trekken

Waarschijnlijk heeft bijna iedereen in je omgeving wel eens een tand of kies moeten laten trekken. De tandarts kiest ervoor om een tand of kies te trekken als deze tand tegen andere tanden aandrukt. Ook kan het zijn dat je niet genoeg ruimte in je mond hebt voor bijvoorbeeld je verstandskiezen. Nog een andere reden om een tand te laten trekken is om infecties te voorkomen.

Een bezoek bij de tandarts in Almere is dus niet overbodig. Het is altijd goed om even te laten checken bij de tandars in Almere (Poort) voor ontstoken plekken of het schoonmaken van de tanden. Dit kan een hoop gedoe schelen.

Implantaatbehandeling

Implantaatbehandelingen worden steeds gewilder en populairder en daardoor ook een steeds meer voorkomende behandeling bij de tandarts. Als er gesproken wordt over implantaten dan wordt er verwezen naar het plaatsen van een schroef als tandwortel in het kaakbot om vervolgens een kroon te kunnen plaatsen. Klinkt heftig, maar al met al is het een vrij simpel proces wat met een plaatselijke verdoving gedaan kan worden.

Gebitsreiniging

Het is sowieso aan te raden om je gebit minstens één keer per jaar te laten reinigen. Een grote schoonmaak per jaar zal je mond goed doen. De tandarts zal tijdens die reiniging alle mogelijke tandplak weghalen, tandsteen wegslijpen wat ook vaak te vinden is bij mensen die een spalkje achter hun tanden hebben zitten. Ook halen ze eventuele vlekjes van wijn, koffie of tabak op de tanden weg. Tijdens de gebitsreiniging wordt ook de algemene toestand van de mond gecheckt.

De tandarts helpt je dus met het behouden van een goede mondhygiëne. Het is hoe dan ook belangrijk om op je algemene gezondheid te letten. Veel mensen gaan namelijk alleen naar de tandarts wanneer ze problemen hun mond hebben. Denk hierbij aan ontstoken tandvlees, bloedingen of veel tandsteen hebben. Veel van deze problemen kunnen al voorkomen worden met af en toe een bezoekje aan de tandarts. Ze zeggen niet voor niets ‘beter voorkomen dan genezen’. Sommige patiënten gaan niet naar de tandarts toe omdat ze bang zijn. Of ze hebben het al zo druk dat ze geen tijd hebben om naar de tandarts toe te gaan. Toch moet je je angst overwinnen of tijd maken om een afspraak te maken, want hiermee kan je voorkomen dat je mond straks veel meer behandelingen nodig heeft dan een jaarlijkse controle. Dus wacht niet langer en maak direct een afspraak bij de tandarts voor een controle zodat jij dat ontstoken tandvlees en bloedingen kan voorkomen en met een gezond gebit lachend de dag door kan!