Benieuwd hoe een e-sigaret is gemaakt? Lees het hier

E sigaret

E-sigaretten zijn steeds populairder geworden omdat steeds meer mensen er gebruik van maken als alternatief voor traditionele tabakssigaretten. Er zijn talloze vaporizers op de markt voor zowel beginners als ervaren vapers, en hoewel ze allemaal een beetje anders zijn, is de basisfunctionaliteit grotendeels hetzelfde.

Een verdamperapparaat wordt gebruikt om e-liquid te verwarmen totdat deze wordt omgezet in een damp, die je vervolgens kunt inademen. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan e-liquid-smaken, variërend van klassieke tabak tot decadente desserts, en elke aangepaste combinatie waarvan je kunt dromen. Bovendien heb je de mogelijkheid om verschillende niveaus van nicotine aan je e-juice toe te voegen, of helemaal geen!

Hier is wat basisinformatie over hoe e-sigaretten worden gemaakt en hoe e-sigaretten werken, zodat je meer te weten kunt komen over de technologie achter de cloud.

De onderdelen van een e sigaret

Er zijn een paar verschillende montagemethoden, afhankelijk van de algemene kenmerken van de verdamper. Je kunt er echter op rekenen dat het mondstuk zich aan het uiteinde van het apparaat bevindt, waar je de damp gemakkelijk kunt inademen. De verstuiver wordt op een locatie geplaatst die contact met de tank mogelijk maakt. De locatie van de batterij kan variëren, grotendeels afhankelijk van het merk en model dat je gebruikt. Het apparaat heeft ook een aan / uit-knop om het te activeren. Afhankelijk van het apparaat kan die knop ook worden gebruikt om de dampstroom te regelen, of de stroom kan automatisch zijn, zoals een traditionele sigaret.

Een ander belangrijk onderdeel van de opstelling van de verdamper is e-juice, de vloeistof die wordt omgezet in de gearomatiseerde damp die je in- en uitademt. E-juice bevat over het algemeen maar een paar ingrediënten, wat heel anders is dan sigaretten, die doorgaans honderden ingrediënten bevatten.

Hoe werkt een e sigaret?

Hoewel het concept van een e sigaret technologisch geavanceerd lijkt, is het eigenlijk een vrij eenvoudig apparaat. Het proces voor het omzetten van de e-liquid in dampvorm vereist wel een beetje wetenschap, maar de algemene uitleg van hoe e-sigaretten werken is eenvoudig.

Ten eerste voedt de batterij van het apparaat een elektrische stroom wanneer het wordt ingeschakeld, die naar een vochtafvoerend materiaal gaat dat een metalen spoel omgeeft. Het vochtafvoerende materiaal wordt gedrenkt in e-liquid naar keuze van de gebruiker. Wanneer de stroom bij de metalen spoel aankomt, begint deze warmte te genereren. Een manier om erover na te denken, is door je de grote spoel op een elektrisch fornuis voor te stellen, die langzaam opwarmt tot een maximale temperatuur.

Naarmate de spiraal opwarmt, wordt ook de vloeistof in het vochtafvoerende materiaal verwarmd. De vloeistof bereikt uiteindelijk de temperatuur waarbij deze in damp wordt omgezet. Ten slotte wordt deze damp ingeademd via het mondstuk van het apparaat. De damp blijft ontstaan totdat de vloeistof is opgebruikt of het apparaat wordt uitgeschakeld.

Wat zijn de verschillende soorten e-sigaretten?

Over het algemeen kunnen e-sigaretten het gemakkelijkst worden gecategoriseerd op basis van de eenvoud van het apparaat, hoe flexibel het is en de capaciteit. Een van de meest voorkomende categorisaties voor verdampers is een open systeem versus een gesloten systeem:
• Apparaten met een open systeem maken uitgebreide modificatie mogelijk, zodat de vaper onderdelen kan verwisselen, bepaalde componenten opnieuw kan opbouwen en het apparaat grondig naar wens kan aanpassen. Dit maakt een zeer specifiek kalibratieniveau mogelijk en is vaak een populaire keuze voor ervaren vapers.
• Apparaten met een gesloten systeem laten niet veel modificatie toe, omdat de spoel, batterij en e-vloeistofkamer volledig op zichzelf staan. Hoewel de vaper controle heeft over hun e-juice, is er geen manier om het apparaat als geheel aan te passen. Een apparaat met een gesloten systeem is over het algemeen een goede optie voor beginners.